Projektek

CSEFREGI Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2018.04.17-én pozitív támogatói döntésben részesült.

Szerződés száma:                           GINOP-2.1.8-17-2017-01628

Projekt címe                                   Innovatív látáskorrekciós eljárás alkalmazása a Sashalmi Optikában

Támogatás összege:                      8 500 000 Ft

Összköltség:                                   17 000 000 Ft

Támogatási intenzitása:               50%

Projekt befejezési dátuma:         2018.10.04.

A projekt keretében beszerzésre került:

– 1 db új Nidek Tonorerf 3 iRX autorefraktokeratometer, automata non-contact tonometer, automata pachymeter, illetve 1 db OCULUS Keratograph 5M Meibo-Scan TF

Az új látáskorrekciós eljárással a családi vállalkozás lehetőséget biztosít a fiataloknak abban, hogy megállítsák a szemük romlását. Mivel nagyon sokat nézünk közelre (okostelefon, tablet stb.) szemünk rohamosan romlik. Ezt a látásromlást ezzel az eljárással lehet lassítani, esetleg megállítani. Ezzel az új eljárással szeretnék segíteni őket, hogy az középiskola, főiskola, egyetem elvégzése után ne kelljen magas törőerejű szemüveget hordaniuk.

Az eljárással a kontaktlencsések szokásos rutinjával ellentétben a páciens este nem kiveszi, hanem beteszi a lencséjét és ebben fekszik le aludni, majd mikor reggel felkel és kiveszi, tökéletesen lát. Az eljárás lényege a szaruhártya refrakciós terápia, azaz a szaruhártya alakjának mesterséges megváltoztatása, melyre az erre kifejlesztett speciális, látáskorrekciót végző, kemény felületű kontaktlencse képes. Segítségével műtéti beavatkozás, szemüveg vagy hagyományos lencse nélkül is egész napra garantált az éles látás.

Ezek a látáskorrekciós éjszakai kontaktlencsék az amerikai illetékes hatóság, az FDA igazolása alapján biztonságosak és hatásosak, korhatár nélkül alkalmazhatók, és rendszeres éjszakai használatuk a következő nap 24 órájában tökéletes látást garantál szemüveg és kontaktlencse nélkül, akár napközben, akár esténként is. Ez az eljárás egy speciális formájú, oxigénáteresztő, kemény kontaktlencsén alapszik, ami lehetővé teszi a szaruhártya alakváltoztatását, azaz a refrakciós terápiát, ami a tökéletes látásért felelős.

Az orthokeratológiás kemény lencse rövidlátóknak és közepesen erős astigmiásoknak lett kifejlesztve, de Amerikában rövid- és távollátók is használják már. Életkorhoz egyáltalán nem, dioptriához viszont kötött. A lencsét mínusz 6.00-os erősségig készítik, a cilinder sem akadály (-1,25 cylinderig), veszélyei pedig ugyanannyira csekélyek, mint egy mezei, lágy felületű lencsének.

A speciális felületű lencse az alvási idő alatt átalakítja a szaruhártya alakját: enyhe nyomást gyakorol a szaruhártyára és befolyásolja annak görbületét, így kiküszöböli a szaruhártya túlzott domborulatából adódó fénytörési rendellenességet, ami a rövidlátásért felelős. Egyetlen éjszakányi időtartam elég ahhoz, hogy reggel, a lencse eltávolítása után a szaruhártya laposabb maradjon, így szemüveg nélkül is jól lát a páciens.

A lencse illesztését komplex vizsgálatsorozat előzi meg, a számtábla leolvasásán kívül többek között a szemhosszt és a szaruhártya felületét is megvizsgálják.  A vizsgálatsorozat elvégzéséhez szükséges a Nidek Tonoref 3 iRx autorefraktokeratometer, automata non-contact tonometer, automata pachymeter.

A vizsgálat során a topográfia mindenképpen kötelező, ez alapján visszaellenőrizhető később a szemfelszín, de a szaruhártya törőerejéről is felvilágosítást ad. Emellett még réslámpás vizsgálat történik, mely során a szemet kinagyítva, részleteiben vizsgálják meg.

A refraktométeres vizsgálattal a dioptriákat, keratometriás vizsgálattal a felszíni görbületet mérik meg. A műtéti beavatkozással ellentétben a lencse hatása nem végleges, csupán addig tart, ameddig használják. Ha éjszaka nem teszi be a felhasználó, látása napokon belül visszaromlik, a szaruhártya felülete pár nap alatt visszadomborodik az eredeti, rövidlátó formájába. A szem durván napi 1 dioptriát, egész pontosan 0.75-öt romlik vissza, nagyjából két napnyi kihagyás után kezdi érezni a beteg. 

A beszerzésre került eszközökkel egy jobb minőségű termék, szolgáltatás jött létre.


CSEFREGI Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2017.11.29 -én pozitív támogatói döntésben részesült.

Szerződés száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02029

Projekt címe Gyakornokok foglalkoztatása a Csefregi Kft-nél

Támogatás összege: 5 213 100 Ft

Összköltség: 5 213 100 Ft

Támogatási intenzitása: 100 %

Projekt befejezési dátuma: 2018.05.17.

A projekt keretében a vállalkozás 2 fő látszerész és fotócikk kereskedő gyakornokokat alkalmazott. A tervezett szerint a gyakornoki kapcsolattartó az alapító tulajdonos Sashalmi Erika lett. A kapcsolattartó tanulószerződéses jogviszony keretében 2 évig foglalkozott a projektben alkalmazásra került gyakornokokkal. A csaknem 30 éves tapasztalattal rendelkező vállalati kapcsolattartó megfelelő munkatapasztalattal bír e területen. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó munkaszerződése a gyakornokok felvételével párhuzamosan módosításra került. A gyakornokok foglalkoztatása során a teljesítményértékelés folyamatos volt.

A gyakornokok munkavégzése modern eszközökkel és a projekt keretében megvásárlásra került eszközzel történt. A projekt keretén belül beszerzésre került 1 db Reichert PT-100 non-kontakt tonométer, hordozható kivitel, táskával, a tervezettnek megfelelően.

A 2 fő gyakornok munkavégzése és beszerzett eszköz aktíválása 8800 Nagykanizsa Platán sor 1-ben realizálódott. A projektben a kötelező kommunikáció a vállaltaknak megfelelően megvalósult. A 9 hónap befejeztével a gyakornokok önálló munkavégzésre alkalmassá váltak.